Loader

Wie is Hero Company nou eigenlijk?

Hero Company bestaat voorlopig nog uit mijn broer(tje) Ardian, en ik, Gentiana. Wij wilden in 2018 voor onszelf beginnen en het liefst ergens waarin wij mensen konden helpen. Doordat wij veel ervaring hebben met het werven en selecteren van personeel, is dit een vak wat wij willen blijven uitoefenen, maar dan fulltime. Het doet ons goed om te zien dat wij iemand kunnen helpen met knelpunten op de arbeidsmarkt.

Ardian en ik schelen 1,5 jaar. Wij zijn samen opgegroeid en hebben veel samengedaan. Denk aan samen naar school lopen, huiswerk maken, sporten en elkaar aanmoedigen waar nodig is. Vanuit huis hebben wij geleerd om altijd alles samen te doen. Nou, je ziet het. Het was een kwestie van tijd voordat wij samen gingen ondernemen.

Wij zijn opgegroeid in een multicultureel en ondernemend gezin. Onze moeder komt uit Friesland en onze vader uit Kosovo. Uit beide culturen halen wij de mooiste gewoontes, zoals de Nederlandse punctualiteit en de Kosovaarse gastvrijheid. Daarom hebben wij het altijd als een voordeel gezien om in deze omgeving te mogen opgroeien en nemen we deze gewoontes mee in onze manier van ondernemen.

Als familie hebben wij veel samengewerkt. Onze moeder heeft de eerste stap naar het ondernemerschap gemaakt. Als voormalig wijkverpleegkundige heeft zij het altijd belangrijk gevonden dat er goede zorg geleverd kon worden, daarom besloot ze een eigen zorgorganisatie op te zetten dat inmiddels al 12 jaar bestaat. Ardian en ik zijn hier ook werkzaam. Ardian beheert de marketing en ik zorg voor de financiële administratie en onze HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector).

En toen begon het…

In oktober 2018 is Hero Company geboren. Wij weten hoe moeilijk het als organisatie kan zijn om de juiste medewerkers te kunnen vinden en te beoordelen of de kandidaat beschikt over de juiste vaardigheden en of deze kandidaat binnen de bedrijfscultuur past, een maand of twee is daar toch een beetje te kort voor. Ook als werkzoekende weet je soms niet precies wat je zoekt in het bedrijf en of je wel bij het bedrijf past. Dat is het moment dat wij in beeld komen en je met ons in contact komt. Wij gaan met je zitten om een gesprek te voeren over wat jij belangrijk aan een werkgever vindt en wat voor werk je zoekt. Kortom: Wat vind jij belangrijk? Al vanaf de middelbare school hadden wij het met onze klasgenoten erover waar zij het beste konden solliciteren en hielpen wij ook met het opmaken van hun cv en brieven.

In het begin was het wel spannend. Je hebt een officieel bedrijf, en nu? Tijd om te gaan netwerken en te ontdekken hoe alles een beetje werkt, maar ik begin steeds meer overtuigd te raken van het feit dat je nooit echt uitgeleerd raakt. Voor de een kan dit afschrikwekkend zijn, maar het heeft ons alleen maar enthousiaster gemaakt.